mandag 14. september 2009

Hagearbeid

I går var en stor dag i hagen vår, det var mulig å klippe plena med plenklipper! Helt utrolig. Først slo Sigurd alt gresset med elektrisk ljå, så raka vi opp alt og trilla det bort, og tilslutt kjørte jeg over med klipperen. Det ble kjempe bra! Og føles så godt etter alt arbeidet, for det var tungt. For på plena var det ikke bare det gresset Sigurd hadde klipt som skulle bort, men det var flere år med lauv, dødt gress, kvister og sopp. Mye å trille bort med andre ord.

Vi har også klipt hekken, tror det var en stund siden sist. For det dukka opp flere meter med både platt og plen når vi fikk trimma den. Siden den har vokst seg skakk ble den ikke så vinkelrett, men det ko
mmer seg til våren. Resten av plena er full av tuer og alskens vekster, så det blir oppdrag til store maskiner som skal dra av det øverste laget. Til våren planter vi ny plen der. Vi har også hogd ned en del trær, og flere blir det så snart vi får lånt ei motorsag. Sigurd kom med et godt poeng i går: Det blir fint når snøen kommer, for da vises ingen ting.

Det er litt forskjell på det bildet her og bildet på forrige innlegg, og det har kostet svette.
Jeg var så godt i gang med plenklipperen i går og tok turen bak huset. På baksiden er det trær, busker og 2 uthus. Lenger bak på tomta har vi det difuse området jeg har valgt å kalle Tyskland av uviss grunn. Der er det flere skjul, full av ved, materialer, paller, røykovn og annet krimskrams. Og det skal opplyses om at bak der er det skummelt! Gammel skog, mørkt, gamle skjul, gammel material, rett og slett skummelt. Ikke aktuelt om jeg henter ved der i mørket, aldri. Tilbake til hagen bak huset. Vi såg noen nedgrodde heller i hagen, og tenkte vi skulle grave de fram. Trodde det var små heller, men nei da! Store skiferplater som går i en sti fra platten på framsida av huset og rundt hele huset, også går det en sti bort til uthuset. Sååå fint! Blir enda bedre når vi får slått plena og spylt hellene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar