tirsdag 5. oktober 2010

Melamartnan 2010

Ventetiden på 2 år var endelig omme, i helga var det Melamarta og gjett om det var gøy! Melamartan er en historisk martna som bygger på tradisjoner for over 100 år siden. I bodene var det kun mat og håndtverk, ikke plastikk å sukkerspinn å se. Rundt omkring hadde barna små skuespill om amerikareisere, tanntrekking, predikanter, gamle sanger og mye, mye mer. På fredag og lørdags kveld var det gammeldans og D.D.E.

Jeg hadde for anledningen sydd om et gammelt skjørt, og er meget fornøyd med resultatet! Det var kjempe morsomt å tusle rundt i langt skjørt, skjorte og lusekofte en hel helg. Og med stemningen og alle de andre som kledde seg ut på Melen, var det nesten til å tro at en var tilbake til 1880.

Nordre Skage Skytterlag hadde bod på aktivitetsområdet der vi hadde utstilling av gamle våpen og skytekonkurranse med laser. Vi fikk mange besøkende i løpet av de to dagene, og 10 skyttere kvalifiserte seg til finalen på lørdag.

Finalen var 5 skudd stående, uten formsydd skytedress, med vind i skjørtet. Jeg var sistemann ut og måtte slå Audun og hans 44 poeng. Jeg var kjempe heldig og fikk 45 poeng, og vant Kongepokalen!
På aktivitetsområdet var det også manngjevning. En stafett der 4-mannslag konkurrerte i saging, trille trillebåre, staure korn og bære staur. For en underholdning! Kjempe artig å se på! Her ser vi unge, lovende Espenes i full fart med staur på skuldera. Om kvelden var vi på gammeldans for å vise fram polkakunnskapene, og lørdagskveld var det D.D.E. Vi troppa opp i "gammelkleian" og danset oss både varm og svett. Og for den som lurer, jeg endte ikke opp småsjaber på en høyball denne gangen ;o)

2 kommentarer:

  1. Ser ut som at du er i ditt rette element! Morsomt å følge bloggen din!

    - Maja

    SvarSlett
  2. åh, i au vell kle me som om i kjæm frå 1800 talle..
    :P

    SvarSlett