søndag 29. mars 2009

Prosjekt vafler

Vi har investert i nytt vaffeljern, da det gamle brukte over 20min på å steke en vaffel. Jeg trodde det bare var å røre sammen en vaffelrøre og steke i vei, men den gang ei. Det viste seg å være en kunst å få vafflene sprø, gjennomstekt og gode. Altså slik de skal være. Etter en del eksprimentering som inneholdt to momenter: Sigurd og bakepulver, kom også det tredje: Søling. Vi fant raskt ut at bakepulverbalansen er ørfin. Men vi har ikke gitt opp, vi holder motet oppe og skal ikke gi opp vaflene. Nå har jeg søkt opp en vaffeloppskrift som ble kåret til verdens beste. Den kommer fra Sjømannskirken i København, og skal testes ut så snart vi får fyrt oppvaffeljernet igjen. Tenkte jeg skulle dele den med deg i håp om at du får deg en nydelig vaffelopplevelse, det har du fortjent!

2 egg
1 dl sukker
2 dl kærnemelk (skummet kulturmelk)
1 ½ dl søtmelk
1 dl vann
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts vaniljesukker
½ ts kardemomme
125 g smeltet smør

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar