torsdag 4. november 2010

Ta vare på syltetøyglasset!

Her i huset har vi (les: jeg) samlet på allskens glass, syltetøyglass, tomatsausglass, tacosausglass, fetaostglass, ja alle glass. Desto rarere form, desto bedre. Jeg har ikke ville kaste dem, for noe må det jo gå an å bruke dem til. Og i dag fant jeg det ut, hengende lykter i stuevinduet.
Det tar maks 2 minutter å lage en lykt. Man tager hva man haver; et glass, en tang, tynn streng, grøtris og telys. Ja, grøtris. Den er kjempefin å bruke i stedet for dekorsand og lignende. Men her duger ikke noe hurtigris fra Uncle Bens, må ha ordentlig grøtris. Begynn med en ende av ståltråden en runde rundt glasset og tvinn sammen med enden. Altså løkka rundt glasset sitter godt fast. Klipp av strengen så lang du trenger, den skal over gardinstanga og ned til glasset igjen.

Klipp en bit på 4-5 cm og tre den innom løkka og tvinn endene. Da har du en ring å feste den lange enden i. Dersom du har noen løse ender nå, er det forståelig for dette ble en dårlig forklaring. Regner med at du skjønner tegninga når du er i gang. Det ble uansett fint! Og mamma, dette er de nye gardinene mine! ;o)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar